Behandling

Har du stött på problem i livet som du har svårt att lösa på  egen hand? Vill du hitta nya vägar och utvecklas som person? Till oss kan du  vända dig för enskilda samtal.

I ett  första samtal får du möjlighet att träffa en psykolog för att se om samtalsterapi kan vara till nytta för dig i din situation. Vi som arbetar vid PsykologResurs är legitimerade psykologer och hos oss finns god erfarenhet av terapi med vuxna, barn och ungdomar och med olika slags bekymmer och livssituationer. Våra samtalsterapier bygger på aktuell forskning och vi utgår från att människors sätt att hantera känslor och relationer har stor betydelse för våra psykiska svårigheter och för våra liv i stort. Om du känner att du behöver en professionell person att tala med så tveka inte att kontakta oss för att boka ett första samtal. Kommer vi fram till att du kan få bättre hjälp någon annanstans hjälper vi dig gärna vidare till rätt plats för dig.

Exempel på sådant som många får hjälp med i  samtalsbehandling:

– Jag har svårt att få relationer att fungera.

– Jag är osäker på mig själv och mina förmågor.

– Jag vill utvecklas och komma vidare i livet.

– Jag är orolig och/eller känner mig nedstämd.

– Jag är rädd för saker som jag anser att jag inte borde  vara rädd  för.

Kostnad privatperson

1000 kr/45 min

Betalning görs via Swish på plats eller faktura till hemadress månadsvis el enligt överenskommelse.

Bokning och avbokning sker via mail eller telefon/telefonsvarare. Uteblivna besök och avbokning samma dag debiteras.

Samarbete med region Östergötland
Vi samarbetar med Region Östergötland och kan från och med december -21 även erbjuda samtalsbehandling till patienter som sökt via regionen. Kostnaden är 200 kr per tillfälle och max 10 samtal är subventionerade. Som patient söker man via psykiatrisk mottagning för att bli aktuell för samtalsbehandling.